• Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
0
Koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
+ -
Dostępność:
Natychmiast
Producent:
Dostawa:
od 15,00 zł
bezpieczne
naturalne składniki
bez szkodliwych substancji

Churpi - gryzak z sera himalajskiego

Naturalny przysmak dla psów Churpi jest doskonałym suplementem żywieniowym dla dorosłych psów każdej wielkości i szczeniąt powyżej 4 miesiąca.

 

Zawiera niezwykłe właściwości odżywcze, w tym:

  • Wapń: odpowiada za prawidłową budowę kości i zębów oraz poprawny wzrost szczeniaka
  • Potas: reguluje układ nerwowy i zapobiega zmęczeniu, osłabieniu i skurczom mięśni.
  • Cynk: odpowiada za jakość sierści psa, przyśpiesza gojenie ran, zmiękcza skórę i wspiera układ odpornościowy
  • Biotyna: zapobiega wypadaniu i nadmiernej łamliwości włosa, przeciwdziała łupieżowi i zaburzeniom linienia, poprawia metabolizm
  • Kwas foliowy: zmniejsza ryzyko chorób serca i zachorowania na raka
  • Żelazo, fosfor, magnez, mangansód
  • Witaminy: A, B1, C, D, E i K zwiększają produkcję czerwonych i białych krwinek oraz poprawiają wzrok.

 

Churpi to zdrowa, w 100% naturalna przekąska z sera himalajskiego, który powstaje z mleka jaka i krowy himalajskiej zebu.

Doskonałość Churpi wywodzi się ze starożytnej i popularnej himalajskiej receptury. Ponad 7000 lokalnych rolników z Himalajów produkuje twardy ser z mleka jaka i lokalnej krowy zebu, które swobodnie wypasają się na wysokości ponad 4500 metrów. Zwierzęta te żywią się nieskażoną trawą i piją czystą wodę mineralną. Po skrupulatnym procesie produkcji objętej ścisłą kontrolą jakości, otrzymujemy wyjątkową i ekskluzywną, w 100% naturalną, wolną od dodatków, chemikaliów i konserwantów, lekkostrawną przekąskę dla psów. Poza tym przyczyniamy się do zrównoważonego rozwoju gospodarczego regionu, a także pomagamy jego mieszkańcom.

Aby wyprodukować nasze Churpi, gotuje się mleko jaka. Dodaje się sok z limonki, który pomaga w oddzieleniu serwatki, a jednocześnie działa jako naturalny środek konserwujący. Gdy mleko sfermentuje, powstały twaróg jest zawijany w ściereczkę jutową i prasowany w celu wytłoczenia pozostałej wody.

Następnie jest suszony na słońcu i wędzony przez 28 dni w idealnej temperaturze, co zamienia twaróg mleczny w wyjątkowo twardy, wędzony, bogaty w białko ser.

 

Zalecamy zabawę gryzakiem i żucie go przez 15 minut, a następnie zabieranie go do następnego razu. Dzięki temu Churpi będzie atrakcyjną przekąska, która nie zawsze jest dostępna. Dzięki temu wystarczy na dłużej.

Twój pies cierpliwie zmiękcza batonik Churpi, co daje godziny radosnej, jak również nieodparcie smakowitej rozrywki.

Podobnie jak we wszystkich przypadkach, gdy pies coś gryzie, zaleca się nadzorowanie psa również podczas żucia Churpi.

Końcową porcję Churpi można umieścić w kuchence mikrofalowej na 45 sekund, aby uzyskać pyszne chrupiące ciasteczko, które pies pokocha. Pamiętaj, aby ostygło kilka minut!!

Jeśli pies połknie kawałek Churpi, nie należy wpadać w panikę, ponieważ przekąska ulega 100% strawieniu i nie uszkadza układu pokarmowego psa.

 

Składniki:
Mleko jaka i lokalnej krowy zebú, sok z limonki, sól.

Gryzaki Churpi są bogate w białko (ok. 65 %), mają bardzo niską zawartość tłuszczu (ok. 5 %),
praktycznie nie zawierają laktozy (<0,25 %)

Churpi przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Pamiętaj, aby zapewnić zwierzęciu stały dostęp do świeżej wody do picia.

 

Zalecany sposób karmienia: między posiłkami

ROZMIAR Churpi długość (cm) waga (g) waga psa (kg)
Mały-S  7 - 9 33 do 4kg
Średni-M 11 - 13 70 4 do 10 kg
Duży-L  15 - 17 130 10 do 25
Bardzo duży-XL  17 - 19 200 powyżej 25